Duurzaamheid

De visie van Jaguar Land Rover Knook Breda op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord  ondernemen.

Duurzaamheid is een onderwerp dat zowel bij Jaguar Land Rover als bij Knook hoog in het vaandel staat. Op grote schaal is Jaguar Land Rover actief bezig met het bepalen en reduceren van de totale ecologische belasting van de producten en processen. Dit doet men door middel van het zogenoemde Life Cycle Assessment. Kernonderwerpen die hierin naar voren komen zijn onder andere:

  • Het reduceren van afval en watergebruik
    Jaguar Land Rover is bewust van de waarde van de grondstoffen en focust zich op het zoeken naar nieuwe, innovatieve, manieren om grondstoffen op nieuw te gebruiken of te recyclen.
  • Het reduceren van de CO2-Emissie
    Jaguar Land Rover is constant zoekende naar nieuwe manieren om de CO2-emissie te reduceren. Om dit concreet te maken heeft JLR hier de doelstelling aan gekoppeld om in 2020 de emissies van de productieprocessen met 30% te reduceren.
  • Kansen creëren voor 12 miljoen mensen
    Jaguar Land Rover ondersteunt lokale en mondiale gemeenschappen voor humanitaire hulp & gezondheid, educatie, design, technologie & talent, milieu en natuurbescherming.

Kijkend naar de lokale impact en duurzame initiatieven komt Knook Breda in beeld. Knook Breda identificeert zich met de bovenstaande kernonderwerpen en sluit haar bedrijfsvoering hierop aan.
Maatschappelijk ondernemen is van groot belang voor Knook Breda. Dat uit zich door samenwerkingen met verschillende lokale initiatieven en goede doelen in de vorm van sponsoring en andere manieren waarop wij iets bij kunnen dragen en een verschil kunnen maken. Daarnaast is Knook ook donateur van verschillende goede doelen zoals: Drive Against Malaria en Stichting PIM.

Knook Breda fungeert ook als een leerschool voor de volgende generatie. Dit is een rol die wij erg belangrijk vinden. Daarom werken wij gedurende het hele jaar met stagiaires binnen verschillende afdelingen van onze organisatie. Op deze manier bouwen wij aan de toekomst en dragen wij bij aan de ontwikkelingen van deze jonge professionals.

Ook nemen wij onze plicht om de hoeveelheid afval te reduceren zeer serieus. Wij streven ernaar om het onbruikbare afval te reduceren tot een minimum. Daarnaast scheiden wij al het afval wat wij produceren zo uitgebreid mogelijk. Wij maken onderscheid tussen: folie, metaal, kunststof, papier, olie, vetten en chemische middelen.

Knook Breda vindt de persoonlijke ontwikkeling van haar werknemers ook van groot belang en investeert daarom sterk in de persoonlijke groei van de medewerkers door de ruimte te bieden en de mogelijkheden te faciliteren om te blijven leren. Zo zien wij ook veel collega’s die grote ontwikkelingen hebben doorgemaakt binnen ons bedrijf en al vele jaren bij ons in dienst zijn. Als onderdeel van de Knook familie. Knook Breda is van oorsprong een familiebedrijf en dat gevoel willen wij nu ook nog steeds uitdragen naar onze medewerkers.

Ten slotte kunnen wij met trots vermelden dat voor de aankomende twee jaar opnieuw de certificering “Erkend Duurzaam” hebben mogen ontvangen.

Afbeeldingsresultaat voor erkent duurzaam                                 Afbeeldingsresultaat voor erkend leerbedrijf