WLTP

NIEUWE TEST – EUROPESE UNIE

Vanaf 1 september 2018 wordt de WLTP doorgevoerd voor alle nieuw verkochte auto’s. Dit resulteert in een stijging van de BPM en dus ook een stijging van de aanschafprijs van nieuwe auto’s in Nederland die op kan lopen tot duizenden euro’s.

De voormalige test methode voor de uitstoot van auto’s, de NEDC (De New European Driving Cycle), stamt uit de jaren 80 en was sterk achterhaald. Daarom heeft de Europese Unie een nieuwe test ontwikkeld. Dat is de WLTP – Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Deze nieuwe test methode resulteert in een aanzienlijke stijging van de CO2 uitstoot ten opzichte van de voormalige NEDC test methode, wat ervoor zorgt dat de BPM op nieuwe auto’s ook een sterke stijging door maakt. Dit geld voor alle fabrikanten, waaronder dus ook Jaguar Land Rover.

WAT BETEKENT DIT VOOR U?

Deze nieuwe meet methode resulteert in een stijging van de BPM die in Nederland wordt berekend op de auto, wat de aanschafwaarde van de auto aanzienlijk hoger maakt.

TER ILLUSTRATIE

Een Range Rover Evoque met een 2.0 liter dieselmotor zal vanaf 1 september 2018 bijna € 10.000 duurder worden.

DE OPLOSSING VAN KNOOK

In reactie op deze prijsstijging veroorzaakt door de WLTP heeft Jaguar Land Rover Knook Breda groot ingekocht. Wij beschikken over een uitgebreide voorraad nieuwe Jaguar en Land Rover modellen die we kunnen leveren tegen de voormalige nieuwprijs, vóór de beoogde prijsstijging.

Indien u overweegt om op korte termijn een nieuwe auto aan te schaffen is dit het moment om te schakelen!

BENT U GEÏNTERESSEERD EN WILT U PROFITEREN VAN HET VOORRAAD VOORDEEL WAT KAN OPLOPEN TOT € 15.000?

GA DAN SNEL NAAR DE ACTUELE VOORRAADPAGINA’S OP DE WEBSITE:

Nieuwe voorraad Land Rover
Nieuwe voorraad Jaguar